Τελικός FLL

Ένα μαγικό ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Το Σάββατο και τη Κυριακή 5 και 6 Μαρτίου έλαβε χώρα ο μεγάλος διαγωνισμός του FLL (FIRST LEGO LEAGUE). Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά ομάδες απ όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στο Noesis στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους αλλά και για να διεκδικήσουν μία θέση στο παγκόσμιο τελικό της Αμερικής στο St' Louis. Περισσότερα από 800 παιδιά πλημμύρισαν το πλανητάριο προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό θέαμα.

Για πρώτη φορά στο διαγωνισμό συμμετείχε και ομάδα από το νομό Ημαθίας και τη Βέροια. Ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Μιχάλης, ο Λορέντσο, ο Γιάννης, ο Κωνσταντίνος, ο Βαγγέλης, ο Αργύρης, ο Άλκης και ο Πρόδρομος γνωστοί και ως Thunderbots συνέθεσαν την ομάδα ρομποτικής της Βέροιας.

Ξεκινήσαμε αρχές του Οκτώβρη και πολύ γρήγορα γίναμε ομάδα. Καταφέραμε όχι απλά να βρεθούμε και να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό αλλά και να αποσπάσουμε σχόλια και βαθμολογίες που θα ζήλευαν πολλές πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στο FLL. Οι Thunderbots κατάφεραν να βρεθούν στην 24η θέση της βαθμολογίας του Robot Game μεταξύ 70 ομάδων, καθώς και να προταθούν από τους κριτές του διαγωνισμού για το βραβείο ομαδικότητας

Το Σάββατο στις 8:00 συγκεντρωθήκαμε στο Noesis και σαν ομάδα μπήκαμε στο χώρο, παραλάβαμε τα καρτελάκια μας και ξεκινήσαμε άμεσα την προετοιμασία του χώρου μας. Του δικού μας PIT STOP. Η δίψα μας για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός ξεπερνούσε τον καθένας μας. Στις 10:00 ήρθε η ώρα να συστηθούμε στο κοινό του διαγωνισμού. Το πρώτο Robot Game για την ομάδα των Thunderbots ήταν γεγονός. Μπήκαμε στο κοσμοθέατρο, βάλαμε το ρομπότ σε θέση μάχης και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σύνολο πόντων 355. Πόντοι ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στο διαγωνισμό, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια από προπονητές άλλων  ομάδων.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Project μας στους κριτές, οι οποίοι επαίνεσαν την ομάδα για την ιδιαίτερα έξυπνη και εντυπωσιακή κατασκευή που παρουσίασε. Το Δεύτερο Robot Game, η παρουσίαση της κατασκευής και του προγραμματισμού του Robot και η μέρα έκλεισε με την αξιολόγηση των Core Values, των ηθικών κανόνων και αξιών δηλαδή που διέπουν τον διαγωνισμό.

Την Κυριακή είχε απομείνει το τελευταίο Robot Game που σηματοδοτούσε και τη λήξη του διαγωνισμού. Η ορχήστρα ξεκίνησε και οι ομάδες ξεκίνησαν μια μεγάλη παρέλαση μέσα στο Noesis. Ο παρουσιαστής Σπύρος Χαριτάτος κάλεσε την ομάδα των Thunderbots να παραλάβουν τα μετάλλιά του. Τελικός απολογισμός.. 24η θέση για τους Thunderbots ανάμεσα σε 70 ομάδες απ όλη την Ελλάδα. Όλοι μαζί νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτά που καταφέραμε. Η εμπειρία ήταν μοναδική και θα μας μείνει αξέχαστη για πολύ καιρό. Διορθώνοντας λοιπόν την αρχή του κειμένου μας, το μαγικό μας ταξίδι δε τελείωσε εδώ. Μόλις ξεκίνησε. Ραντεβού του χρόνου λοιπόν το Μάρτιο στο Noesis. Θα είμαστε και πάλι εκεί για να φωνάξουμε δυνατά, να φωνάξουμε παρών, θα είμαστε εκεί για να για να διεκδικήσουμε ακόμα πιο πολλά, θα είμαστε εκεί να γίνουμε και πάλι μια αγκαλιά και να ζήσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία στο μεγαλύτερο πανελλήνιο διαγωνισμό. FLL Greece.

 

That’s what we do, that’s who we are

WE ARE THUNDERBOTS