Ακαδημία Ρομποτικής

 

Η Ρομποτική είναι μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική δραστηριότητα που δίνει την δυνατότητα στον μαθητή να μελετήσει τις επιστήμες και την τεχνολογία μέσα από το παιχνίδι. Ο μαθητής εμπλέκεται ενεργά σε καταστάσεις που απαιτούν να εφαρμόσουν τα μαθηματικά, μηχανική, αυτόματο έλεγχο, επιστήμες των υπολογιστών, της τεχνολογίας, της φυσικής (STEM). Η Ρομποτική επιτρέπει την πρόσκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων που συνδέονται με πολλά γνωστικά αντικείμενα και την επιτυχία σε έναν κόσμο βασισμένο στην τεχνολογία και τον ανταγωνισμό.

Η Ακαδημία Ρομποτικής της Δικτύωσης, υλοποιεί μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών προσφέροντάς τους ένα κατάλληλο παιδαγωγικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των «Δεξιοτήτων του 21ου Αιώνα», όπως αυτές καθορίζονται από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Ένωση («Δεξιότητες Ευρώπης 2020»).

Όλα τα μαθήματα υλοποιούνται σε ειδικά εξοπλισμένο εργαστηριακό χώρο LEGO. Τα προγράμματα σπουδών που χρησιμοποιούνται ακολουθούν το περίγραμμα σπουδών της LEGO EDUCATION. Στα εκπαιδευτικά πακέτα χρησιμοποιούνται τα Lego Education WeDo 2 για τις ηλικίες 6-9 και Lego MindStorms Εv3 για τις ηλικίες 9-16 ετών.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν την επόμενη χρονιά σε διαγωνισμούς ρομποτικής όπως το First lego league junior, το First Lego League, το WRO (World Robot Olympiad).

Τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στην ακαδημία μας είναι:

  • Little Einstens για παιδιά έως 10 ετών
  • Pathfinder για παιδιά έως 16 ετών
  • Space Challenge
  • Science
  • Engineers
  • Τμήματα προετοιμασίας για τον διαγωνισμό Fll junior
  • Τμήματα προετοιμασίας για τον διαγωνισμό Fll

Τα μαθήματα χωρίζονται σε κύκλους σπουδών, όπου ο κάθε κύκλος αποτελείται από 14 μαθήματα, 1 φορά την εβδομάδα. Ο χρόνος διεξαγωγής του είναι περίπου τέσσερις μήνες και οι εγγραφές γίνονται τους μήνες Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο. 

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος - Παιδικά Τμήματα

Συμπληρώστε την φόρμα και σύντομα ένας εκπρόσωπος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 23310 22335